torsdag 6 juni 2013

Plankpojken är enbent och gråhårig...

Förra helgen var händelserik på bygget. Farsan hade ledigt och var i huvudstaden med morsan. Plankpojken passade på att vara lite ledig och klippa gräset. Flygande stenar resulterade i några veckors ledighet från träning men har inte hindrat plankpojken i byggandet...Flygande stenar kan göra skada!



Har lagt in ett gammalt återanvänt golv i kattvindarna på övervåningen. Vill självklart snygga till dom, så en vända med slipmaskinen och lite färg kommer göra susen. Nu vet jag att många säkert tänker att trägolv ska man aldrig måla! Men som sagt, extremt gamla och slitna och vi pratar om vindsutrymmen där påsk-, jul- och midsommarattiraljer kommer att förvaras... För att lacken inte ska sätta sig på pappret då man slipar, har jag smetat på smör på sandpappret. Då kan man slipa en bra stund innan det börjar bli blankt på pappret av smält lack. Funkade att smeta på smör några gånger innan det blev dags att byta papper. Känner att detta var lite plankpojkens grej, är nämligen ganska ok då det kommer till matlagning...Smöret var en välkommen ingrediens på bygget :o)

 
Självklart hann plankpojken med lite mer än bara slipa golv på två dagar...kattvindarna målades vita. När söndagen hade gått, var det alltför mörkt för att ta bildbevis på de nymålade väggarna och taket. Nog för att detta bygge skulle kunna göra en plankpojke gråhårig, men så var inte fallet denna gången. Måste tillägga att vinden som har målats är från början farsans Walk-In Closet...Med tanke på att rumpan var lika vit som pannan, förstår ni säkert att farsan behöver en och annan engelskalektion :o)


Under veckan har plankpojken jobbat som vanligt! Blivit väl omhändertagen av skolsköterskan och fått ett och annat skratt för nya hårfärgen...Farsan är tillbaka på bygget och har jobbat på med panelen i sovrummet. I bakgrunden kan ni skymta den ommålade vinden....Så ni faktiskt inte tror att plankpojken tagit ledigt ett par timmar, åkt till frissan och spenderat tusenlappar ;o)


En vacker sommarkväll som denna önskar jag Sverige en härligt glad nationaldag! Själv har jag jobbat på som vanligt och som finne firar jag självständighetsdagen i december!

 
Viime viikonloppuna tapahtui raksalla. Faija oli pääkaupungissa pyörimässä mutsin kanssa ja lautapoika sai tehdä omia päätöksiä. Vintteihin on pistetty vanhat käytetyt puulattiat jotka tarvitsevat vähän huolenpitoa. Lautapoika on viikonloppuna hionut lattiat, koska tarkoitus on että ne maalataan. Jotta paperiin ei tarttuisi lakka hiotessa on siihen sivelty voita. Lautapoika ehti myös maalata vintit valkoiseksi ja siinä samalla sai hiukset uuden värin :o) Voin kertoa että pylly oli yhtä valkoinen komerossa ryömiessä. Faija kun kuvitteli että komero olisi tarpeeksi suuri tyttärensä Walk-In komeroksi...tarvitsee todennäköisesti englanninkielenkurssin joululahjaksi :o) tänään juhlivat ruotsalaiset lipun päivää. Onnittelut heille ja itse säästän juhlat joulukuun itsenäisyyspäivään. Tänään on siis raksalla tehty tavallinen työpäivä vaikka Ruotsissa on pyhäpäivä :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar