torsdag 4 juli 2013

Nya tag på bygget - imorgon...

Det har gått ett par dagar sedan vi byggde, men vila har det inte handlat om. Farsan har insett att det blev storförlust i frågan om vitt golv i matsalen...Förlusten var så tung att han ordnat andra uppgifter åt plankpojken...en bit bort från bygget!


Imorgon får plankpojken klyva ved och då har farsan lovat att han ska fortsätta inomhus så plankpojken får ett sovrum att hänga i :o) Det blev som plankpojken förutsåg för några dagar sedan....farsan fortsatte att demonstrera hur man gör ett tredje innertak. Mycket riktigt, halva taket spikades på plats innan plankpojken fick komma till skott med spikpistolen...Största bekymret för plankpojken var att farsan gjorde märken med hammaren på det "gamla" fina "rustika" taket...


En av orsakerna var att man skulle såga till en cirkel runt elen i taket, överkurs för en plankpojke, tänkte farsan...men som tips till er som ska göra som farsan...diska ur koppen först :o)


Efter detta tog plankpojken time-out och reste landet runt för att besöka landets största möbelfirma. Efter fem besök på tre orter, är förhoppningsvis alla skruvar hemma till stommarna till skåpen i matsalen! Har dessutom passat på att dra upp morsans mungipor med en present. Virkade grytlappar, levererade och hängde upp i morsans och farsans kök i storstaden, behöver jag ens berätta att det är mönstret från "midsommarmattan" som återanvänts. Lite mindre virknål och fisketråd användes! Morsan vart så glad så hon glömde bort att hon hotat med "Arga snickaren"!  Följde till och med upp och förgyllde vår vardag i Dalaskogarna :o)


Som sagt, det mesta under kontroll igen. Plankpojken vill gärna lyssna på farsan och har tagit i beaktning att det kan komma att drickas ett och annat rödvinsglas i matsalen. Har därför testat golvbetsen som är inhandlad till biblioteket, om den även skulle kunna fungera i köket. Testade betsen på en byggpall då det är något som jag definitivt kommer att använda till nåt. Vill inte slösa bets och tänker att pallen kan bli nåt häftigt i uteköket ;o) För farsan är pallarna ved, för en fattig plankpojke är de möjliga möbler!




 För mörkt blev det, så vitt får det bli! För att blidka farsan lite (inser att det inte är någon idé att gnabbas innan huset är klart), tänker plankpojken att golven i matsalen kanske ska lutas istället för att målas vita. Farsan vart genast gladare och inspirerad att lägga in golvet, det han troligtvis inte vet är att golvlut kan man få med vit pigment :o) Det får bli en glad överraskning när golvet är på plats!! Plankpojken är inte elak, bara lite smart i sitt blidkande! O för att hålla sig undan ett par dagar om farsan börjar ana oråd...var det dags att dra sig tillbaka till lite trädgårdsarbete :o)


Raksalla mieli on ollut pikkasen maassa tällä viikolla, ainakin faijalla.. Lautapoika voitti lattian äänestyksen mennen tullen joten valkoista lattiaa hahmoitellaan ruokasaliin! Mieli oli niin maassa faijalla että lähti pihalle kehittelemään lautapojalle hommia, lähinnä jotta lautapoika pysyisi raksalta pois muutaman päivän...Lautapoika juhlii hissukseen voittoa, virkkasi pari patalappua voiton kunniaksi ja haki mutsin Taalainmaalle rauhoittaan tilannetta! Mutsi sai patalaput, joten on siinä mielin hyvällä tuulella :o) Ei lautapoikakaan ihan kohtuuton ole, on koittanut miltä öljytty lattia näyttäisi keittiössä. Öljysin kuormalavan testinä josta voin tulevaisuudessa tehdä jotain ulkokeittiiöön. Ero mussa ja faijassa on että faija lämmittäisi talon kuormalavalla kun taas lautapoika kehittelee siitä tulevaisuudessa komean huonekalun :o) Testin jälkeen voimme totea että valkoinen keittiö pysyy suunnitelmissa ja tästä mennään eteenpäin...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar