onsdag 17 juli 2013

Lastpall blir hängare

Har köpt en mörk bets som jag tänker att jag ska behandla golven med i biblioteket och sovrummet. Fick en fundering kring hur betsen skulle göra sig i matsalen...För att testa den och samtidigt träna på att betsa kom en lastpall till användning.


Började med att slipa lastpallen ren från stickor och smuts innan jag betsade den. Skruvade fast stänger som kan köpas på de flesta större byggvaruhus.


Voila och jag har en ny hängare till uteköket. Farsan såg lite fundersam ut, då plankpojken saknar ett utekök att hänga "hyllan" i.


Inga bekymmer, nu när jag har en sån här fin hylla behöver jag ju bara bygga ett utekök :o) Det får bli ett projekt för kommande sommar. Det blir perfekt att ta till vara på nuvarande köket då den byts ut och flytta inredningen till uteköket. Det är inte så illa att jag redan har en hylla klar och har dessutom inte slösat på betsen i onödan ;o)


Tillsvidare är hyllan upphängd på bygget. Kom väl till pass åt farsan som får en hängare till handduken och dessutom ett bra ställe att lägga tumstocken. Kan kanske vara till hjälp att hålla koll på tumstocken ;o), för den letar farsan fortfarande efter dagligen...


Medans plankpojken har pysslat med annat har farsan fortsatt med att sätta ihop bänkskåp till matsalen. Ett jobb som kräver en massa tålamod och är därmed ingen bra uppgift för plankpojken!

Måste tillägga att när farsan såg slutresultatet av hyllan blev han mycket imponerad. Tittade och funderade en stund, hängde upp lite grejer och kom med förslag om hur hyllan skulle kunna hängas upp i uteköket. Vips har plankpojken lurat till sig ytterligare ett projekt :o)


Lautapoika on ostanut betsiä lattioihin ja tarvitsi projektin jotta oppisi betsaamaan. Kuormalavoja on  tullut nurkkiin viimisten vuosien aikaan ja otin niistä yhden käyttöön. Tankoja saa ostaa jokaisesta isommasta rakennustavaratalosta. Lopputuloksesta tuli kiva hylly ulko-keittiöön. Faija oli tyytyväinen mutta hämmentynyt lopputuloksesta. Talossa kun ei ole ulkokeittiöä. Ei siinä mitään, seuraavaksi kesäksi uusi projekti ja faija rupesi jo suunittelemaan miten hylly sinne roikutetaan :o) Sillä välillä kun lautapoika on rakennellut omia projekteja on faija jatkanut kaappejen kokoamista. Täytyy tunnustaa että faijalla on nykyään enemmän pinnaa kokoamiseen kuin lautapojalla...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar