fredag 19 oktober 2012

Avväxling på övervåningen

Vaatehuoneen väliseinä.

Det händer grejer på bygget när farsan får regera på egen hand. Antingen har plankpojken varit en bromskloss på bygget eller så har farsan slutat ta rast när ingen är på plats för att fixa fika och lunch. Väggen till garderoben börjar växa fram och första lagret isolering har kommit på plats.


Yläkerran ylityspalkki.

Farsan har även hunnit med att bygga en avväxling på övervåningen. En avväxling är en horisontell regel vars bredd ska överstiga regelavståndet. Genom avväxlingen flyttas tyngdpunkten till avväxlingens nedre hörna. Avväxlingen behövs då vi kapar en bärande bjälke, där trappan till bottenvåningen går. Bjälken som kommer att kapas kan ni se på bilden nedanför.

Yläkerran palkki joka poistetaan.

Det går undan på bygget och börjar bli orolig för att väggpanelen kommer upp innan jag hinner instruera farsan. Blir jobbigt om han behöver göra väggen två gånger :o) Jag har en vision om att jag vill få flyt i rummet, så att golvet bara fortsätter uppåt mot väggar och tak. Detta betyder att rummets kortsidor kommer att ha stående panel och långsidorna kommer att ha liggande panel. Eftersom farsan fiffigt nog har fixat belysning på bygget kunde jag lämna instruktioner på väggen :o)



Raksalla tapahtuu niin nopeasti nyt että lankkupoika ei millään viittisi olla päivisin pois. Tällä viikolla on vaatekomero edistynyt ja faija on myös tehnyt yläkertaan ylityspalkin. Lankkupojalla kun on valmiit suunnitelmat seinien panelista joten oli pakko jättää faijalle vähän ohjeita :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar