onsdag 23 april 2014

Påsken kom och gick

Plankpojken har tidigare beklagat sig över att det sällan är de av plankpojken markerade träden som blir fällda! Där plankpojken har designat en blivande björkskog är det snart fler tallar och granar kvar, det är björken som har blivit ved till kommande vinter. Under påsken har det varit livat i skogen, plankpojkens grannar har anlänt och det kom finbesök från huvudstaden! Farsan fick välbehövd hjälp då ytterligare en björk fälldes!


Att det var en björk som fälldes var helt enligt plankpojkens planer denna gång. Det ska nämligen planteras fruktträd här till våren. Det blir äpplen och körsbär och om plankpojken kan hitta päron som funkar på dessa breddgrader. Farsan är inte helt övertygad om det här med päronträd, men han skulle bara veta! Plankpojken drömmer stort, päron är småpotatis jämfört med drömmarna om en citronlund...en olivlund...en medelhavshörna i trädgården helt enkelt :o)


För att få till en fruktträdgård som är värdig sagorna går det ju inte att ha en massa stubbar i vägen. Därför fälldes inte denna björk med motorsåg utan den vinschades/spelades ned med en talja. Och det var inte helt oanvändbart med lite muskelstyrka från huvudstaden ;o) Nu när plankpojken tittar på bilderna kommer det fram lite merjobb, roddbåten behöver nog både såpas och och flyttas innan det kan avnjutas hembryggd äppelcider i fruktträdgården...
 


Trädet föll med rötter och allt och det blir nog minst en kubik ved till kommande årets kalla vinterkvällar! Och som vi kan se så har plankpojken fullt upp fram till valborg, för nu är det bråttom så veden hinner torka ordentligt!
 
 
Pääsiäisenä lautapojalla on ollut porukkaa seurana. Naapurit on saapunut kevätlomalle ja pääkaupungista tuli lihasvoimaa. Faija oli hyvin tyytyväinen kun sai seuraa koivun kaatamisessa. Ei ollut moottorisaha apuna tällä kertaa, vaan taljalla saatiin koivu alas juurineen päivineen. Ajatus on että lautapoika pääsee istuttamaan hedelmäpuita mäkeen kun maa vähän lämpenee! Mutta sitä ennen lautapojalla vähän on hommia tulevalla viikolla :o)
 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar