söndag 13 april 2014

Dygnslång målarfest

Plankpojken spenderade gårdagen med att klyva ved i vårsolen! Härligt :0) Farsan fortsatte jobba i biblioteket. Vi har skruvat fast spånskivor som kommer att utgöra bakgrund till bokhyllan som kommer att täcka hela väggen. Hagalundsnyckeln kom väl till pass då plankpojken fick agera hjälpreda åt farsan. Hålla en spånskiva på plats är varken enkelt eller lätt, framförallt då farsan tar god tid på sig att komma med skruvdragaren! Var till slut tvungen att påpeka till farsan att inte ens min arm är en tallkvist. Ett finskt talesätt som passade bra i situationen :0)


Farsan drog hem innan kvällspasset och det var nog tur för det blev ett långt ett. Väggen slipades och spacklades och gjordes klar för att målas på morgonen. Glad och uppåt efter en förfest med latexfogen kunde plankpojken inte motstå att lägga till ett nattpass i arbetsschemat. Det blev både fest och efterfest med målning av väggen. Måste erkänna att det var motigt att måla fönsterfoder denna morgon, det här med nattsudd är nog ingenting för plankpojken... Det bästa är att plankpojken målat klart, så när farsan dyker upp blir det golvläggning på schemat :0) Det går framåt i rasande fart, för inatt har plankpojken drömt om designen till bokhyllan, så nu ska drömmen bara besannas och självklart förverkligas av farsan! Chefen var med och jobbade hela kvällen, men när plankpojken gick till sängs drog chefen vidare för att ragga eller få sig lite nattvickning. Vilket som, hem kom han först lagom till lunch :o)
 
 
Lautapoika on viimisen vuorokauden maalaillut krjastossa. Aamu, ilta ja yö vierähti että hurahti, mutta nyt kaikki on maalattu ja päästään lattiapuuhiin. Päivällä tehtiin levystä kirjahyllyn tausta ja lautapoika pääsi oikein raksahommiin. Sorkkarauta tuli tarpeen kun lautapoika koitti pitää levyjä kohdalla, sillä välin kun faija ruuvasi. Ei aivan helppo homma ja tartti muistuttaa faijaa ett ei minunkaan käsi ole kuin honganoksa. Välillä faija veteli jalkoja perässään siihen malliin...









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar