tisdag 24 december 2013

Plankpojken har haft besök av tomten

Som jag redan berättat så blev det firande med familjen detta år. Utan kök var det inte aktuellt med en familjefest hemma hos plankpojken i år :o) Farsan, morsan och brorsan är lite väl traditionella finsmakare för att nöja sig med julbord som tillagats i vattenkokare :o) Tomten var god mot farsan i år och kom med en tröja som farsan drog på sig på en gång. Kände sig lite som Kimi Räikkönen och plankpojken tycker nog att likheter finns. Kanske inte då det kommer till att ratta en bil men resten stämmer väl överens på båda...envisa som synden....säger vad de tycker och vet alltid bäst!!
 

Måste dock säga att plankpojken överraskades duktigt av tomten :o) och frågan är om jag verkligen varit så snäll?? Farsan drog iväg för att köpa tidningen, kom hem utan tidning och tomtedräkt...nåt tokigt var det, som visade sig mot kvällningen då plankpojken kom hem...Silikonet på plats och en hög med björkved i vedlådan!! Lätt den bästa julklapp som plankpojken fått..någonsin :o) Pallen är ett gammalt fynd från ladan, har tänkt att måla om den men landat i att den är vacker precis som den är!


Kunde inte förmå mig till att korka bubblet på julafton...listerna saknas fortfarande...men nu jäklar blir det sängen från och med idag och framåt. Lite ytterligare fix hann jag med i sovrummet. Bland annat tog jag in midsommarrosmattan som jag virkat. Blir ni sugna på att göra en egen så hittar ni mönster till mattan i inlägg från den 24:e juni 2013.
 
 
 Sängen är bäddad och redo för plankpojken! Morsan och brorsan tänker mycket på att plankpojken behöver återhämtning. Morsan har tidigare köpt kuddarna i present till plankpojken och de hittade sin plats i sovrummet. Texterna på kuddarna är en påminnelse till plankpojken om att ha lite kul också :o) " Lev så att du orkar hela livet" och "Älska som om det vore din sista dag". Plankpojkens nyårslöfte inför 2014 blir just detta, mer tid för kärlek och mer kul utanför bygget! En dag som denna är det lätt att lova allt möjligt ;o) Morsan och brorsan såg även till att plankpojken får lite sysselsättning i nya sovrummet, Alice Munros "Tiggarflickan" och Petters "16 rader" blir bra sällskap över julhelgerna :o)


Ligga i sängen och bara njuta av livet är fantastiskt! Tog på mig det nästa bästa...då "Jimmy Choo" för tillfället är omöjliga att hitta i byggkaoset! Tro inget annat...plankpojken har fått stränga order om att inga klackar får användas på nya trägolvet i sovrummet, men inget är sagt om sängen ;o) Och fest...måste man ändå kalla denna julaftonsnatt! Även om man skulle kunna tro att det nu blir häng i sängen resten av året, så är detta inte fallet! Muminpappan och mumintrollet står stadigt på nattduksbordet som en påminnelse om att imorgon är en ny dag på bygget! Resten av huset vill också ha lite kärlek :o) Och det bästa av allt...farsan fick likadana troll till sitt nattduksbord i stugan :o) Men nu ska plankpojken bara njuta av en tokhärlig julaftonsnatt!!

 
Pukki on käynyt meidän perheessä ja lautapoika on ollut kiltimpi kuin mitä voisi edes ajatella. Faijakin sai Kimi Räikkösen paidan ja veti heti päälleen! Ehkä ei aja autoa yhtä kovaa, mutta muut periatteet kyllä on aivan samat...sanoo mitä on sanottavaa ja tekee kuten tykkää :o) Lautapoika oli ihmeissään kun faija lähti ostamaan lehteä ja tuli takaisin ilman! Selvisi kun lautapoika tuli kotiin ja totesi että faija oli jouluaattona vetänyt silikoonit paikoilleen! Lautapojan ehkä paras joululahja koskaan! Pakko oli illalla viellä petaa sänky ja heittää tuli kaminaan! Täällähän nukutaan tästä lähin... eikä harmita yhtään heittää hyvästejä sohvalle! Pikkulukemista toi pukki myös joten makuuhuoneessa viihdytään tämä joulu :o) Muumit on yöpöydällä muistutuksena siitä että lopputalo on vielä rakentamatta ja mita parasta, pukki toi faijalle samat muumit muistoksi :o) Ei muuta kun bileet pystyyn tälläin jouluna! Kultakengät jalkaan, kun "Jimmy Chooita" ei löytynyt mistään, tuli takkaan ja lasi viiniä! Kuplivat säästetään toiseen päivään! Ja ei pelkoa, lautapoika on saanut kovat sanat siitä että korkkareilla ei sitten kävellä uudella puulattialla...mutta sängystä ei ollut puhetta ;o)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar