onsdag 5 december 2012

Byggmöte resulterade i jobb - för plankpojken

Bestämde mig för att ha en mjuk framtoning på byggmötet med farsan. Inser själv att det är en utmaning att framföra mina synpunkter då jag sitter på två stolar, både som plankpojke och byggherre. Underlättas inte av att farsan är den byggtekniskt kunniga och envis som synden så plankpojken vet att det inte alltid lönar sig med att visa tänderna. Med lite erfarenhet av tydliggörande pedagogik ställde jag fram en flaska vin på fikabordet i morse. Inte för att vi skulle njuta av vinet till frukosten utan ville snarare att farsan skulle få se att huset har vin , även på flaska.


Vi gjorde en gemensam rundtur på bygget och tittade på det som var bra och det som var mindre bra. Vinflaskan följde med på rundan och farsan förstod faktiskt problemet med vinställningen. Vi är rörande överens om att den främre bjälken ska flyttas närmare väggen med ett par dm. Inga problem tydligen, farsan hade tagit det säkra före det osäkra och låtit bli att sätta fast bjälken innan inspektion :o)


På övervåningen visade det sig att farsan inte har "glömt" min nya garderob. Han vill bara gardera sig med att isolera sovrummet innan det blir riktigt kallt i Dalaskogarna. Han kommer dock att göra ramarna till dörren så att det blir smidigt att fortsätta med garderoben till våren. Mötet gick med andra ord strålande men resulterade även i en hel del jobb för plankpojken. Det visade sig nämligen att farsan inte var helt nöjd med instruktionerna på väggen om hur panelen ska sättas. Han vill ha en ritning. Under genomgången av panelen insåg vi att det behövs kottlingar om panelen ska stå på kortväggen. Kottla betyder att man mellan stående reglar fäster vertikala reglar. Detta blev självklart ett bekymmer för plankpojken, som inser att rummet minskar ytterligare ett tum. Farsan fnyste och konstaterade att ett tum märks bara på nästippen. Färdigdiskuterat med andra ord :o)
På vägen ned tyckte farsan att det vore bra om jag planerade den fasta inredningen i matsalen, så nästa steg på bygget skulle gå lite smidigare...så lite svettigt under söndagen blev det - för plankpojken.


Kokous meni vähän niinkuin odotetusti. Faija ymmärsi viinitelineen ongelman. Viinipullo aamiaispöydässä ei ollut juotavaksi, ajattelin vain muistuttaa että teline tehdään pulloille :o) Yläkerrassa faija on eristänyt seinän makuuhuoneen ja komeron välistä. Komero ei ole unohtunut, sitä jatketaan keväällä kun on mukavammat lämpötilat. Yläkerrassa katseltiin myös seinäpaneleita. Koolausta tarvitaan jotta paneli saadan pystyyn. Ei mikään suurempi homma mutta lankkupojalle kolahti että huone pienenee taas tuumalla :o) Faija vain totesi että tuuma ei tunnu kun nenänpäässä :o).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar