lördag 24 november 2012

Kaminen på plats i sovrummet

Det har varit tyst om oss på bygget ett tag, men oroa er inte. Det byggs fortfarande. Medans plankpojken har tagit en tur över till Danmark för inspiration har farsan haft hjälp av en murare för kaminen. Självklart en polare från fädernasland så det blev ordentligt gjort :o) Kaminen har kommit på plats, men skorstenen saknas ännu. Därför eldas det bara med värmeljus i kaminen i avvaktan på första advent.
 
 
 På nedre botten planeras det för en trappa till övervåningen och vi har börjat riva ut garderoben i nuvarande sovrummet. Tyvärr har jag även fått ta adjö till skafferiet i anslutning till köket.
 
 
Mer glädjefyllt var det att se att det tittade fram ett gammalt plankgolv under laminaten. Får se framöver om det kan vara något som kan fixas och sparas.

 
Farsan har jobbat hårt medans jag varit på resande fot. Nu var det hans tur att åka på semester med mamma till hemlandet. För husfridens skull hoppas jag att han bytte om innan det var dags att ge sig av. På tröjan står det nämligen: "Med mat försvinner hungern, kärringen drar med hjälp av dryck :o)" Dessa visdomsord får vara slutklämmen för denna gång...
 
 
Kamina on pystyssä muurarin avulla. Sillä välillä kävi lankkupoika Kööpenhaminassa hakemassa uutta inspiraatioo tulevaan keittiöön. Alakerrassa on revitty ja valmisteltu tilaa rapuille yläkertaan. Laminaattilattian alta kurkkasi lankut esiin, saa nähdä jos ne on säästämisen arvoiset. Faijan vuoro ottaa lomaa, lähti mutsin kanssa muutamaksi päiväksi Suomeen. Kotisovun vuoksi toivon että otti suihkun ja vaihto paidan ennen lähtöa :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar