onsdag 26 september 2012

Till fäderneslandet för värme i stugan


Isoleringen fortsätter sakta men säkert. Det har tagit sin tid att komma på att stommen till innertaket håller isoleringen på plats. Det är dessutom slitigt jobb. Takisoleringen väger en del, placeras på plats med jobbig kroppsställning och farsan vill inte ha hjälp av plankpojken, då måtten måste vara exakta ;o)


Farsan har även hunnit med en tripp till fäderneslandet i öst, för att hämta min kamin som ska pryda och värma sovrummet, förhoppningsvis redan i vinter. En stabil björk på tomten kom väl till pass, när vi skulle bära in kaminen från bilen.


Med bogseringslina lyckades vi dra kaminen till kanten. Poängen var att vi skulle slippa krypa in i bilen och lyfta de inte alltför fjäderlätta kamindelarna. Nu är det bara att bygga klart i sovrummet och bjuda upp muraren från storstaden på en landsbygdshelg, innan jag får sova i ett varmt och dragfritt sovrum!!

 
 
Makuuhuoneen eristäminen on jatkunut ja välikatto kasvaa esiin makuuhuonessa. Hissun kissun makuuhuone edistyy kun lankkupojan apuja tähän hommaan ei kaivata. On kuulemma liian tarkkaa puuhaa. Isänmaassakin faija on kerinnyt käydä kääntymässä, lähinnäkin hakemassa minun kaminaa makuuhuoneeseen. Tontilla kasvava koivu tuli tarpeeseen kun oli aika kantaa kamina taloon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar