lördag 29 oktober 2016

Det ser ut som dagen före jul!

 

Bygget fortsätter och det känns som att det mesta av arbetet senaste månaden får tillskrivas farsan! Vi har dock hjälpts åt att riva ut vardagsrummet senaste veckan! Om farmor hade sett kaoset i morse skulle hon sagt att det såg ut som dagen före jul! Ett uttryck som används hemma i Finland när det är riktigt rörigt :o) Ska vi vara ärliga så har det nog mest varit "dagen före jul" i 8 år nu! 

 

Sista gipsskivorna kom på plats under dagen och vi hann med att hämta nya golvet! Farsan räknade och räknade med hjälp av Ojala och det gick återigen sådär! Farsan räknade på fyra golvbrädor i varje bunt men hemma kunde vi konstatera att det var fem! Det var plankpojken som förfärat räknade på hur många höjdcentimeter som skulle försvinna från rummet med tanke på hur tjocka golvbrädorna var. Tackar och bockar då golvet är en födelsedagspresent från morsan och farsan, de har ovetande troligen bjussat på ett hallgolv också :o)

 

Nya kaminen har kommit på plats och gamla tegelmuren godkändes tack och lov av sotarmästaren! Var ju lite orolig för att behöva dölja den vackra tegelmuren! Pelaren som kaminen står på ska kläs i samma marockanska betongplattor som jag har runt kaminen i sovrummet. Farsan ser med förtjusning fram emot mönsteranpassning och såga sig igenom några cm tjocka betongplattor :o) Gamla golvet gick inte att behålla då vi måste komma under och isolera på nytt. Ska dock petas upp varsamt så att det istället får bli ett golv till verandan!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar