söndag 16 augusti 2015

En bit kvar till punchpartyt ;o)

Plankpojken har varit på vift igen och har fått lämna bygget i farsans och chefens varsamma händer! Som vanligt blir det mer gjort när plankpojken är borta och verandataket har kommit på plats. Lika snyggt blir det som resten av taket, men hade inte väntat mig annat då man har en mästerlig farsa som dessutom är en mästerlig plåtslagare!
 
 
Chefen har tydligen haft ett jäkla jobb i veckan och hålla koll på farsan och hans lärling! Smått oroad har han varit över att plankpojken ska bytas ut mot en ny plåtnisse! Ingen fara på taket dock, tydligen har snacket på bygget mest handlat om kommande taklagsfesten...
 

Borstar på taket och snack på bygget räcker inte till för att tigga till sig en fest! Chefen sätter ner tassen och här ska det inte kokas nån ärtsoppa och hällas upp nån punsch innan det är dags! Hängskivorna saknas fortfarande och någonting behöver hända för att bygga ihop verandataket med resten av taket. Om det sedan blir panel eller ståndsskivor återstår att se. Förr i tiden i Finland så kunde man slippa fastighetsskatten i tio år om huset inte var klart, detta resulterade i att man inte hade bråttom med att sätta upp hängskivorna. I detta finska hem i Dalaskogarna betalas det fastighetsskatt, så alla skivor ska vara på plats innan det inhandlas ärtor ;o)
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar