torsdag 6 augusti 2015

Chefen styr upp verandan

 

Då var det slut på återhämtningsveckan efter F1-racet i Ungern och det börjar bli dags att börja bygga hus igen. Sommargästerna har farit, slut på långpromenaderna med sällskap och goda middagarna. Med laxen serverade jag här ärtpuré. Tokenkelt och väldigt gott som tillbehör. Koka önskad mängd frysta ärter i 2-3 minuter. Mixa tillsammans med 1-2 msk creme fraiche, salta och peppra. Vill man balansera upp sötman i ärtpurén kan man mixa i några välrostade vitlöksklyftor och lite chili. Så gott :o)
 
 
Självklart har chefen kommit tillbaka från sin kollovistelse...med en lista på anmärkningar om att ha varit ganska störig på nätterna ;o)


Chefen upptäckte genast att det luktade blöt hund i hela huset...
 
 
....det hade dessutom inte hänt ett smack med verandan på en vecka. Chefen har nämligen missat att farsan tagit ned gamla väggen, isolerat om och spikat fast väggen igen...

 
Ny fart och energi kom med chefen och farsan har börjat göra innervägg i verandan. Takstolarna är på plats och nästa steg bör vara taket!

 
Farsan börjar ge upp snackandet med Queen Bee och hennes crew, de är nämligen småirriterade över att farsan utrotat hela deras by! Farsan är uppe i några stick nu...om dagen...så plankpojken passar på att hålla sig undan.


Har mycket annat att pyssla med, lukta på blommorna, ta vara på sådden...
 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar