söndag 24 maj 2015

Trädgårdsfix med proffshjälp från huvudstaden

Det här med att fixa i trädgården har varit en ständig klump i magen hos plankpojken..och ärligt talat så har det varit ganska lågprioriterat! Inte för att jag tror att det kommer att vara superduper att spara trädgårdsfixet tills huset är klart...då misstänker jag nämligen att det blir hängmattan som hägrar för plankpojken i minst sju år ;o)


Med finbesök med gröna fingrar från huvudstaden har det hänt mer i trädgården denna helg än vad plankpojken åstadkommit senaste sju åren...Jordfräsen Pekka har fixat potatis- och ärtlandet...
 

...och växthuset har städats och äntligen har försådden kommit igång! Plankpojken hoppas på både frilandsgurka, rädisa och zucchini framåt sensommaren...midsommarpotatisen kan jag nog glömma :0))
 

Blomprakt är på intåg...om inte denna sommar så kommande sommar! Luktpioner har planterats...


...och så har plankpojken antagit en rejäl utmaning i att plantera Rhodondendron, alprosen. Denna heter "Pohjolan tytär" och är från Finland. Ska funka även i växtzon 5 och förhoppningsvis är den lika härdig som vi finska pinglor ;o) Pohjolas dotter är inte bara en buske utan är även en av Jean Sibelius populäraste symfoniska dikter.


Trots att chefen har varit och styrt och ställt hela helgen så har inte allt i trädgården blivit fixat. Förra årets planteringar med fleråriga växter har växt samman med en bädd av ogräs. Denna hörna nere vid Saunan förblev orörd...lite ska väl plankpojken ha att ta tag i kommande vecka :o)

 
Med helgbesök från huvudstaden måste man ha roligt också! Det har varit en fantastisk helg med många skratt, god mat och en skvätt vin då och då! Framförallt har plankpojken fått inspiration till att fixa och trixa ihop en prunkande engelsk trädgård! Vem vet, den kanske blir så bra att jag kan öppna den för allmänheten som får betala för att komma och beundra den på plats ;o)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar