söndag 3 maj 2015

Dörrar till kattvindarna i sovrummet


Som ni kanske minns så var farsans lista för maj-månad bra mycket längre än plankpojkens. Beror på att farsan hoppar lite mellan uppgifterna och gör inte alltid klart i en hörna innan han börjar på nästa hörna...eller så är han bara inte lika tidseffektiv som plankpojken! Som här, då farsan spenderade en kvart på att täcka bordet...för att inte få färg och skador...på bordet ;0)


Virket till dörrarna har legat ute en vinter för att få en snygg grånad färg. Sedan har de varit staplade inomhus en vinter för att sätta sig och nu är det äntligen dags. Tanken med virket är att det ska ha samma patina som bjälkarna i sovrummet!


 För att stabilisera dörrarna och att de ska hålla ihop och förbli något sånär raka har farsan pluggat ihop dem med avklippta spik.


Dörrarna har plankpojken designat och tanken med att det ska vara ganska breda glipor mellan brädorna är både praktisk och estetisk. Den praktiska vinsten är att jag satt in ventilationen i kattvindarna så jag slipper dem i sovrummet. Min tanke är även att de blir som en läcker inredningsdetalj då det sipprar ut ljus genom gliporna! Vi får se om det blir lika snyggt som plankpojken tänkt sig :0)) 


Tar nog ett par dagar innan dörrarna kommer på plats och vi ser resultatet. Plankpojken har ännu inte lyckats hitta rätt gångjärn till dörrarna. Blir att botanisera på nätet i veckan! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar