måndag 7 januari 2013

Plankpojken kapar bärande bjälkar

Söndagen flöt på och ett och annat avgörande beslut för sovrummets finish togs av farsan och plankpojken. Plankpojken har med tiden blivit oväntat positiv till farsans designidé av ett inbyggt vedställ. Dock är det så att ska det vara, så ska det... Då räcker det inte med ett litet hål i väggen utan lådan behöver göras större, och en bjälke kapas. Farsan höll med om detta och det blir ytterligare en avväxling som får byggas. Farsan tycker dock att plankpojken framöver ska hålla sig på nedre botten. Varje gång plankpojken dyker upp på övervåningen, ryker en bärande bjälke.... Vi får passa oss så bunkern inte blir ett korthus ;o)


Måttat har vi gjort och plankpojken behöver väl inte ens kommentera varför tumstocken är vit!! Hämtades från nedre botten av plankpojken på grund av särskilda skäl :o) Det som har måttats är marockanskt kakel som ska pryda väggen bakom kaminenen och på golvet runt kaminen som skydd för trägolvet. Har köpt samma mönster som till golven på nedre botten men i en annan ton :o)


Lankkupoika on lämmennyt faijan puulaatikolle, haluaa siitä vain paljon isomman. Suunitelmista töihin ja kantava palkki saa kyytiä ja faija suunnittelee uutta ylityspalkkia yläkertaan. Faijan mielestä lankkupojan sopii pysyä alakerrassa kun kantavat palkit saa lähdöt kun lankkupoika ilmestyy raksalle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar