måndag 12 augusti 2019

När man ledsnar på att bygga hus...

Det har gått ett tag sedan det kom uppdateringar från bygget. Kan nog bero på att det inte hänt tokmycket senaste tiden. Vi har legat på latsidan både chefen och plankpojken. Trots att farsan går omkring och väntar på det perfekta byggvädret, ingen sol, ingen regn, inte för kallt och inte för varmt...så är det faktiskt han som åstadkommit med det mesta i vår. Helt enligt plankpojkens vision byggde han räcket till balkongen. Mycket tjusigt säger byggets Ernst!



Våren försvann och sommar och semester kom i år också och med det faktiskt några hektiska veckor på bygget. Äntligen har vi kommit nån vart igen och kanske, kanske en liten nytändning till att fortsätta med livsverket.


 Sommarens största bedrift blev att huset äntligen är målat. Nu bor plankpojken i ett rött hus med vita knutar. Ännu en milstolpe har uppnåtts. Milstolparna kommer rätt glest nuförtiden och kan väl villigt erkänna att det emellanåt är rätt slitsamt att fortsätta bygga på huset. Är snart inne på byggets 11 år...det är tur att det finns annat att pyssla med när man ledsnar på att bygga hus. Då finns det fallfärdiga lador på tomten som man kan lyfta och räta. 



När man vevar och vevar och faktiskt känner att huset lyfter kan man lugnt säga att man känner sig urstark! Lite som Pippi eller som Gunde, ingenting är omöjligt :)



Tur att man inte är arbetsskygg...för när plankpojken och farsan behövde lite paus från att bygga hus och lyfta på lador kan man alltid fixa med trädgården. Gräva lite i planteringarna och gräva lite till och vips så kom plankpojken på att det ska göras en mur på framsidan. Nästa sommar finns här en fin plats för frukost i morgonsolen. När plankpojken siar in i framtiden och farsan ledsnar på husbygge och trädgårdsanläggning, då kommer regnet som på beställning. Farsan återgår till att lyfta lada och konstaterar att det är tur att man läst tillräckligt länge i skolan så man har ett inomhusjobb att gå till :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar