lördag 19 maj 2018

Vedbod i timmer

Det har varit tyst om chefen, farsan och plankpojken ett tag. Vinterkylan kombinerat med ett 7 år långt bygge där de goda idéerna helt enkelt har strandat och behöver ny vind under seglen. Solen börjar titta fram och chefen likaså, så det får vara tecknet på att det återigen är dags o börja bygga! 



Medan chefen gömmer sig för insekterna och spanar lite hemligt på svalorna har vi förlängt vilan från husbygget och påbörjat ett nytt projekt utomhus. En vedbod i timmer! 



För ganska exakt ett år sedan önskade pappa sig en barksåg för ett antal tusenlappar. Detta efter att Plankpojken börjat prata om en vedbod i timmer samtidigt som Cowboykåken gick på TV. Det blev ingen barksåg för farsan då vi har ett barkjärn på bygget. Den här årstiden funkar det alldeles klockrent att barka av granar för hand. 



Back to the roots och inte bara det, vedboden i timmer blir verkligen byggd av det som skogen bjuder på. Så för att fuktskydda boden har vi använt näver. Farsan säger sig ha lärt detta från fäderneslandet och vem ska man lita på om man inte kan lita på farsan...



Alla har fått en nytändning på bygget och äntligen är vi tillbaka till det genuina hantverket...



...och till tiden när vi byggde hus på riktigt. Det känns som att denna vedbod kommer att ge oss ny energi till att orka göra sista rycket med huset :)



Idag fick vi till det svåra och det var dörröppningen. Nu räknar Plankpojken med en rejäl tempoökning de närmaste dagarna...Återkommer med fler bilder när boden är klar! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar