fredag 11 augusti 2017

Lutar mer än ladan därhemma ;)

Då har man kommit till Pisa och självklart gick kvällsjoggen förbi det lutande tornet! Även sent på kvällen var det ett gäng med turister som försökte hålla upp tornet och ett annat gäng som låg på rygg för att få till just den bilden! Jag undvek båda, har nämligen dyrt och heligt lovat farsan att inte ställa mig framför tornet åt det håll det lutar...

 

Inte bara det att tornet skulle kunna rasa på mig, skrönan säger dessutom att studenter ska undvika det lutande tornet. Tar man ett varv runt tornet kuggar man i kommande tenta. Än värre, klättrar du upp för de 296 trapporna får du kanske en lite snyggare rumpa...men missar din examen. Har inte riktigt bestämt mig för hur jag gör...risken finns att den enda lutande byggnaden jag klättrar upp i är ladan hemmavid. Har ju examen som väntar i december...och rumpan har jag börjat vänja mig vid, har ju varit där ett tag nu :)


  Inte bara tornet är fantastiskt utan även själva katedralen som lutande tornet är klocktorn till! Katedralen kanske man t o m kan våga sig in i om jag hinner förstås! Fick lite hemlängtan när jag såg det lutande tornet så det kanske är dags att flyga hemåt till farsan, chefen och bygget  :)


Få material är så vackert som marmor! Lätt att något ska göras i marmor därhemma...behöver nog dessvärre ett extrajobb om det ska bli verklighet...kanske ska satsa på att köpa med mig en skärbräda  i marmor istället. 

 

För så är det faktiskt! Tro inte att detta är en nöjesresa som Plankpojken är på. Imorgon börjar jakten på en lerkruka med kran till köket. Där ska Plankpojken göra egen vinäger av rödvinsslattarna. Kommer att bli riktigt snygg i mitt kök när ekhyllorna kommit på plats och tänk vilken god anledning att dricka sig fram till slattarna, för vinägerns skull naturligtvis :)

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar