söndag 30 juli 2017

Det går undan i vardagsrummet!

 

Det går undan i vardagsrummet. Fönsterfoder har kommit på plats, golvlister är på plats och de flesta av taklisterna. Farsan är en jäkel på att snida till hörnen med kniv. Plankpojken har styrketränat axlarna genom att hålla listerna på plats under tiden! Det är då man önskar att farsan vore snabb som en vessla och hade koll på sina grejer ;o)

 

Ett smakprov på ett av hörnen, lite bättringsfärg i morgon bitti så blir det så snyggt! Måste säga att det är tokroligt att byggsuget kommit tillbaka och det var inte igår man gladeligen höll på med sent kvällsskift på bygget :)

 

Men så får man ju pyssla med sin favoritsyssla  ...foga med latexfog. Är en jäkel på att fixa och trixa med den, funderar på om man skulle kunna ha det som heltidssyssla ;o) Som jag sagt förut en ladys handväska bör alltid innehålla latexfox och jesustejp. Man vet aldrig vilken del av världen man hittar en tomt som man vill bygga nåt på. Med latexfog och jesustejp skulle jag nog komma rätt långt :)

 

lördag 29 juli 2017

Verandabygge

 

På husets framsida var vi färdigställt en veranda. Det är inredningen som saknas och planen är att det ska gå i blått och vitt. Tänker att husets första rum säger nåt om den som bor där...så det behöver ju komma fram att jag är en finsk 08:a som förvirrat sig till Dalaskogarna ;o)


Basen är neutral. Jag har kommit så långt att jag hittat ett bord och stolar som behöver kärlek och på bästa Ernst-manér kännas in. Har blivit min grej, inte bara ett bra sätt att dra ned stressnivån och tänka igenom om det vart bra...perfekt också om man inte vill jobba ihjäl sig under semestern :o) 
  

Hittills är jag mest nöjd över golvet vi lagt in. När vardagsrummet revs sparade vi så mycket som möjligt av det gamla trägolvet som fanns längst ned mot sandgrunden. En del av golvet var förstört så det behövde rivas upp. Glad att det inte blev sparken för gott utan bara en omplacering :o) det blev ingen omplacering till elefantkyrkogården på Regeringskansliet, tvärtom fick golvet en ny mer framträdande  roll på scenen. Är så nöjd över att golvet under alla laminatgolv och plastmattor idag får välkomna in gästerna!

 

 50 år av liv och tassande fötter har gett sina spår som det ska. För att respektera åldern på golvet och inte dölja det med en ny maskering har jag bara slipat det försiktigt och oljat in golvet. 

 

Vill bevara så mycket så mycket som möjligt av det gamla och så är det väldigt ekonomiskt! Hade ett köpstopp i ett år för länge sedan och det fick mig att tänka till hur jag framförallt konsumerade varor. Det har följt med i byggandet. Och som gudsonen säger,  en del åker och köper möbler till sin veranda...du går till din lada och fyndar...så hur möblerna skramlats ihop blir ett nytt inlägg lite senare! Chefen som ansvarar för budgeten är mycket nöjd!

 

fredag 28 juli 2017

Bygget är igång igen!

Det har inte bara varit en lång semester på bygget även om det varit några månader av byggande efter hur lusten har infunnit sig. Efter sju års byggande kommer den inte varje dag!  Chefen har gjort sitt bästa för att få igång oss! 

 

Lite har  hunnit hända efter att vi gjorde den snygga innerväggen i vardagsrummet. Väggen har fått en snygg ohyvlad panel och resten av vardagsrummet har som omväxling till resten av huset tapetserats!

 

Vardagsrummet ligger i den delen av huset som redan fanns på plats. Lite högre i tak kräver allmogelister! Plankpojken gjorde ett önskemål, farsan letade och hittade en såg i en annan del av landet, hämtade och nu skruvas dom upp. Trots en lång tystnad om oss så är allt som vanligt...Plankpojken drömmer och farsan fixar :)

 

Det är en hel del som händer i vardagsrummet, gamla tegelmuren har sparats, ohyvlad panelvägg som är gråbetsad och mönstrad tapet. Detta resulterar i att det blir en utmaning att få till listerna. 


Det blev lister i skarvarna som målades med samma gråa färg som har använts till sovrumsgolvet. Tycker att den gifter sig fint med både panelväggen och tegelväggen! Ska väl erkänna att jag behövde göra en Ernst och känna in listen...och nu är jag nöjd med listen med skor på fötterna och utan :)