tisdag 21 april 2015

Riva vägg gör gott för själen :0)

Ibland har man en sån där dag, vecka, månad...då det känns jäkligt bra att greppa hagalundsnyckeln och riva en vägg! Dörren ska flyttas ca 20 cm och väggen ska gipsas, sedan är det bara tapetseraren som saknas :o) Har redan lagt ut mina krokar så jag och farsan istället får pyssla med det vi faktiskt kan, riva och bygga nytt :o)
 
 
Eftersom allt tänkbart som plankpojken rört vid eller varit i närheten av har gått sönder senaste tiden, var jag bara tvungen att ta tjuren i hornen ikväll. Hur var läget med min Peruanska andespegel, som med stor försiktighet fraktats hem från Teneriffa ?
Än så länge hel, så de där 700 åren av olycka som plankpojken har gått och oroat sig för...de har inte börjat ticka...än ;o)
 


söndag 19 april 2015

Trappan är betsad med halkskydd

Denna helgen har plankpojken pysslat med den ärofyllda uppgiften att betsa trappa! Har betsat biblioteket, matsalen och köket tidigare, vilket i sig var en utmaning. Kommer ihåg när jag skulle betsa mitt första golv hörde jag mig för med en kompis som är målare. Svaret blev, nej, nej, helt omöjligt att få det jämnt och snyggt! Glöm det, måla golven! Tre golv och en trappa senare kan vi bara konstatera att kamraten hade så rätt och att plankpojken har mycket levande nybetsade golv med fantastiska Picasso-mönster. Gör ingenting, för snyggt är det :o)
 
 
Har gått igenom ett helsike för att komma på vilken kulör jag skulle ha målat trappan med! Nedersta trappsteget går nämligen hela vägen in i köket. Trappan har fått vara klar i en månad innan plankpojken åkte till målarbutiken för att bestämma färg. Det visade sig att det alldeles i dagarna hade kommit ut en ny hårdvaxolja som innehåller halkskydd. Tur det, hade nog haft svårt att i längden leva med en målad trappa! Blev ytterligare en snygg Picasso istället :o) Utöver de tolv ( goda) råd jag tidigare givit om det här med med att betsa golv gäller även när man betsar trappa. Kommer dessutom ett till! Tejpa, tejpa, tejpa och tejpa ännu noggrannare. När betsen flyter ut och kryper iväg...är risken att det återstår ett alternativ och det är att betsa väggarna också ;o)



 






fredag 17 april 2015

Plånbok som en flugsmälla

Om det är något som plankpojken varit duktig på i vinter, så är det att semestra! Har varje gång tagit en före-semestern bild, inte på mig utan naturligtvis på bygget...


Sällan har jag faktiskt kunnat använda före bilden och framförallt kunnat följa upp det med en efter-semestern bild. Alltför ofta har före och efter-bilderna varit väldigt snarlika..Inga regler utan undantag, under plankpojkens senaste semester har faktiskt farsan och chefen haft eld i baken på bygget!


Väggar har kommit på plats i blivande arbetsrummet. Elektrikern har varit på besök och farsan har lyckats välja en riktigt snygg garderobslampa! Likadan som i kattvindarna på övervåningen, så äntligen har farsan insett att plankpojken har en vettig plan och en röd tråd då drömlyan byggs :0)


Tapeter ska det bli på väggarna och de är utvalda i samförstånd. Plankpojken ville ha ett harmoniskt rum med en mönstrad tapet. Farsan var till en början inte direkt förtjust i mönster, men föll direkt för plankpojkens goda smak och ekonomiska tänk :0) Hittade tapeten för ett år sedan och inte heller den är av det billiga sortimentet. Efter både resor och bygg och när plånboken mest liknar en flugsmälla är det dock hög tid att börja tänka lite pengar :0)


Med ett rum som är 2.50 högt är det därför mest ekonomiskt att välja en tapet som man fortfarande kan få ut 4 våder per rulle, istället för tre som ofta händer med mönstrade tapeter då de behöver mönsteranpassas hit och dit. Funkar på plankpojkens val av tapet konstaterade farsan, så nu kör vi! Tapeten är beställd och snart får plankpojken korka upp en ny flaska bubbel :0)



torsdag 16 april 2015

Familjen växer :0)


Då var plankpojken tillbaka från lite sol och värme. Med mig i bagaget hade jag en massa inspiration till trädgården och fick äntligen hem nya familjemedlemmen! Min afrikanska bekantskap som jag lämnade efter mig under min vandring runt Teneriffa i januari. Denna gången tog jag bussen runt ön, afrikanska damen väntade glatt på mig på norrsidan. Konstaterade att hon i själva verket var Kuban och inte afrikan, fick dock följa med hem ändå :0)) Exakt vad chefen tycker om familjens nytillskott är något oklart...han har valt att stanna hos farsan på kollo en vecka till...så helt nöjd är han nog inte ;0)


Medans lady gör sig hemmastadd i vinskåpet, åtminstone tills ekhyllan i köket kommit på plats, har plankpojken annat att pyssla med! Garderoben behöver målas en gång till innan man kan flytta in grejer under trappan. Farsan har fått upp belysning i garderoben, så nu kan man inte ens slingra sig ur nattskiftet...