tisdag 21 januari 2014

I väntan på rörmokaren

Arbetet i köket har fortsatt och väggen mellan kök och matsal har blivit färdig. Plankpojken vart genast sugen på att måla väggen, medans farsan önskade att vi skulle avvakta lite. Han tyckte att väggen skulle vara som den är så att vi kan känna in atmosfären....Plankpojken vill inte att köket ska kännas som en blandskog med både gran,tall och ek...så vitt får det bli. Dessutom är det inte bara plankpojken som har fått Ernst-förbud på dumburken....Farsan börjar till och med prata och känna in rum som Ernst, illa!!


När farsan insett att det inte ingick i plankpojkens plan att börja känna in känslan i köket målades väggen vit! O snyggt blev det till den kaklade väggen :o)
 
 
Självklart hade farsan en plan framåt, så att väggen inte skulle behöva målas/byggas två gånger...panelen där bjälken ska monteras har lämnats lös. Detta på grund av att vi inte har exakta mått på bjälkarna :o) Fiffigt av farsan igen!
 
 
I väntan på rörmokaren (som skulle ha kommit i fredags) kunde vi inte hålla oss längre. Diskmaskinen har packats upp och burits in i köket. Vi har testat hur nya kranen kommer att se ut på plats! Plankpojken är mycket nöjd...farsan han vänjer sig fortfarande i att ingenting är rostfritt i köket :o)

 
Viikonloppuna on jatkettu töitä keittiössä. Seinä on rakennettu ja maalattu keittiön ja ruokasalin välistä. Yhtä palaa ei ole naulattu koska siihen tulee parru ja tällä hetkellä ei tiedetä parrun paksuutta. Faija olisi mielellään odottanut seinään maalamisella muutaman viikon, mutta tämä ei kuulunut lautapojan suunitelmiin :o) Putkimiestä odotellessa kannettiin tiskikone paikoillensa ja katsottiin miltä kraana tulee näyttämään. Lautapoika on hyvin tyytyväinen valintoihinsa...faija on vain ihmeissään kun mikään keittiössä ei ole perinteellisesti ruostumatonta...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar