fredag 17 maj 2013

"Det är väl tur att du bor här själv!"

Idag har det bara varit en såndär dag...Allt och inget har hänt på bygget! Har tidigare berättat att elen i detta hus alltid levt ett eget liv. Man vet aldrig helt säkert var det blir mörkt när man drar ur en sladd. En sladd i vardagsrummet kan hänga ihop med mörkläggning av carporten ;o) Elektrikern har varit här idag för att greja med eländet och farsan har underhållit brevid :o) Kan tänka mig att farsan är lite som Willy i Bygglov. Go o glad glidare, kollar runt lite och småsnackar....inte för att plankpojken egentligen vet vad Willy gör...har sedan länge fått restriktioner av farsan gällande byggprogram på TV :o)


Ny elcentral kom på plats som ställde till huvudbry. Det var nämligen inte bara att flytta sladdar från elskåpet o få det att fungera. Allt dog, enkelt sagt och en del fick vi att fungera igen innan det vart dags att ta helg :o) Plankpojken fick en ny förståelse för att det är logiskt att ha ett inte alltför stort område kopplat till en och samma säkring. I den gamla centralen var TV, spis och belysning i carport kopplat i samma propp. Inte att rekommendera! Röran i gamla elskåpet gjorde dagen intressant!


Kvalitén på bilderna talar sitt tydliga språk. Det är inte lika ljust i stugan i kväll :o) så arbetet fortsätter på måndag ;o) Det är nu man skulle kunna gnälla lite, men avstår! Har haft ett par fantastiskt roliga timmar med farsan och elkillen. Inser att jag faktiskt har jäkligt tur att få bo som jag gör trots att....


...kylskåpet står i tvättstugan och tvättmaskinen och torktumlaren står i vardagsrummet nedpackat med i stort sett resten av inredningen.

 
 
Huvudbry en dag som denna, men återigen många goda skratt! Ärlighet varar längst dock och ikväll var det stackars elkillen som hade mer tålamod än jag och farsan ihop o tur var väl det :o) Måste dela med mig av en kommentar från elkillen: "Det är väl tur att du bor här själv!"
 
Vem kan klaga en kväll som denna! Imorgon vankas en hockeyrysare mellan Sverige och Suomi! Svettigt blir det! Som kuriosa kan jag berätta att jag snurrat på två par jeans och ett par tröjor senaste året. Sommar som vinter, då det varit för jobbigt att gräva i garderoben i flyttlådorna. Ikväll har dock matchtröjan letats fram och kommer inte att packas ned igen. Den får hänga nånstans till nästa år, om det blir så illa att garderoben ser likadan ut om ett år. Ett VM i taget och imorgon ska Finska lejonen göra en finsk plankpojke mycket lycklig är tanken :o) Att gå till VM-final är viktigt, att slå Sverige är ännu lite viktigare! Rekommenderar en läsvärd artikel: " Simon Bank om klasskamp på is – och finska män som älskar att se Sverige förlora". http://www.aftonbladet.se/kultur/article16782566.ab 
Avslutar denna dag med ett Hyvä Suomi, nu kör vi! Måste lägga till att har självklart retat elkillen om 6-1 förlusten två år tillbaks, såhär i efterhand var det inte så smart! Lovade dock att fundera på om han skulle komma tillbaka o fixa elen nästa vecka :o)
 
 
 
Tämä päivä raksalla on ollut taas tämmönen :o) Tämän talon sähköt on aina antanut lautapojalle ja faijalle harmaita hiuksia. Sähkömies on ollut paikalla järjestelemässä kaaosta ja pistänyt uuden kaapin paikalle. Tämä pisti mökin pimeäksi muutamaksi tunniksi ja ennenkuin otettiin viikonloppua tuli jotkut valot takaisin. Hauskaa on toki ollut ja onneksi oli sähkömiehellä enemmän huumoria kuin lautapojalla ja faijalla yhteensä! Montaa voisi harmittaa tää raksalla asuminen. Lautapoika ottaa huumorilla että jääkaappi on pesutuvassa ja pesukone olohuoneessa vaatelaatikoiden edessä. Viimisellä vuodella on lautapojalla ollut kahdet farkut ja kolme paitaa mitä on vaihdellut kesän, talven niinkuin arkena ja bileissä. Laiskuudesta on ollut kyse, ei paljoa ole huvittanut etsiä laatikoista muuta päällepantavaa. Tänä ehtoona oli toki pakko kaivella esiin pelipaita huomiseen otteluun. Suomi-Ruotsi jäällä, jännemmäksi ei voi mennä! Ei ollut ehkä lautapojan fiksuin hetki kun muistutin sähkömiestä parin vuoden takaisesta 6-1 voitosta, lupasi toki miettiä jos tulisi takaisin hommiin maanantaina :o)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar