torsdag 30 juni 2016

Dörren är på plats...äntligen!

Lite har återigen hänt på bygget. Verandan börjar ta sig och regniga dagar har vi småpysslat inomhus. Det går inte fort, det går i takt med sniglarna och likt en snigel så bär jag med mig huset i tankarna dygnet runt! 

 

Dörren tog ett halvår att skrapa och lacka ;o) men ska det bli bra behövs god planering! En dörr som ska separera två rum som går i väldigt olika stil! Bra blev det och är mer än nöjd! Mot arbetsrummet bryter det bruna av fint, samtidigt som färgerna i tapeten tas upp av färgresterna som lämnades kvar. Mot biblioteket har jag sparat mer färg för att motsatt bryta av mot bjälkarna och det mörka golvet. Nu återstår bara för farsan att hitta nyckeln...den lades på ett bra ställe för ett år sedan...så att den skulle vara lätt och hitta! Som vanligt, går det sådär ;o)

 

Nu är det lister och dörrfoder som ska på plats. Farsan har sågat till dem och plankpojken har målat. När de torkat är det dags att smälla upp dem och vips, är två rum helt klara! 

 

En lång byggdag och likt farsan har chefen tillfälligt lämnat pensionärslivet bakom sig.  Inser nog att alla händer och tassar behövs om huset ska bli bra! Självklart premierades detta med en riktigt skön stund i saunan! 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar