torsdag 30 juni 2016

Dörren är på plats...äntligen!

Lite har återigen hänt på bygget. Verandan börjar ta sig och regniga dagar har vi småpysslat inomhus. Det går inte fort, det går i takt med sniglarna och likt en snigel så bär jag med mig huset i tankarna dygnet runt! 

 

Dörren tog ett halvår att skrapa och lacka ;o) men ska det bli bra behövs god planering! En dörr som ska separera två rum som går i väldigt olika stil! Bra blev det och är mer än nöjd! Mot arbetsrummet bryter det bruna av fint, samtidigt som färgerna i tapeten tas upp av färgresterna som lämnades kvar. Mot biblioteket har jag sparat mer färg för att motsatt bryta av mot bjälkarna och det mörka golvet. Nu återstår bara för farsan att hitta nyckeln...den lades på ett bra ställe för ett år sedan...så att den skulle vara lätt och hitta! Som vanligt, går det sådär ;o)

 

Nu är det lister och dörrfoder som ska på plats. Farsan har sågat till dem och plankpojken har målat. När de torkat är det dags att smälla upp dem och vips, är två rum helt klara! 

 

En lång byggdag och likt farsan har chefen tillfälligt lämnat pensionärslivet bakom sig.  Inser nog att alla händer och tassar behövs om huset ska bli bra! Självklart premierades detta med en riktigt skön stund i saunan! 

 


måndag 6 juni 2016

Bygget har dragit igång igen!

Det har varit tyst om bygget länge nog nu. Bygga hus i sju år tog liksom ut sin rätt och det blev några långa härliga byggfria månader. Senaste byggbilden var på den där biblioteksdörren som ska slipas och lackas. Ska är rätt formulerat, den är fortfarande oslipad och olackad i vardagsrummet ;o)

 

Under våren har vi chillat, plankpojken har pilgrimsvandrat på Shikokuön i Japan och besökt 88 tempel. Lång semester på nästan sex veckor som krävde lika lång vila vid hemkomst. Nästa semester har jag kommit överens med farsan om att jag ska vara piggare när jag kommer hem...inte mer sliten ;o)

 

Lärde mig massor, fick en ny syn även på byggandet och kan bara konstatera att den bästa lärdomen blev att man ibland behöver lite genvägar. Har skippat restaureringen av gamla fönster till verandan och beställt nya. Enkelt och smidigt, levererades hem färdiga och bara för farsan att montera upp! 

 

Måtten är beräknade utifrån att plankpojken vill ha lite vägg mellan rutorna. Vill inte ha ett inglasat utrymme utan en mysig veranda för långa hösthäng. Lite vägg gör att man kan ha lite mysiga grejer på väggarna...för grejer det har plankpojken gott om ;o)

 

Rutorna kom på plats och monteringen av dubbeldörrarna skulle sparas till idag. Varför flytta på saker när man återigen hittat lite sug efter att bygga bo. Både farsan och jag kände att det är lika bra att köra på (mest farsan) och vips var dörrarna på plats! 

 

Det bästa med dörrarna är att vi inte hunnit montera dit låset. Dörrarna går än så länge bara att låsa från insidan ;o) Så när plankpojken och chefen har sovmorgon, då är det sovmorgon för farsan kommer inte on ;o)