torsdag 28 juli 2016

Här målas inga rundstavar ;o)

Har haft sommargäster i två veckor så är smått sliten. Underhålla och serva 08:r tar på krafterna och planerade in en hel dag i solstolen med en bra bok! 18 sidor avverkades innan jag klev upp, plockade 20 liter vinbär, klöv ved i ett par timmar och avslutade dagen med att skrapa bort sot från tegel...det här med att semestra i solstola verkar inte vara min grej ;o)

 

Chefen har varit på kollo dessa två veckor och är smått förundrad över att det tillkommit två rum i huset. Ett av tältrummen har byggts på hans matplats...chefen är inte helt nöjd! 


Farsans senaste konstruktioner är dock nödvändiga då gamla tegelmuren ska brytas fram både i köket och vardagsrummet. Blir en hel del damm i huset så chefen får stå ut med att matplatsen flyttats till matsalen :o)

 
 
Gamla putsen och allt annat smuts ska väck innan vi tar vidare beslut. Teglet i köket har varit högprioriterat för plankpojken att behålla men har varit mer tveksam till teglet i vardagsrummet. Mest för att det är så sotskadat och det är ett jäkla jobb att få bort sotet. Skam den som ger sig och så här halvvägs in ser det faktiskt helt ok ut!

 

Man ser tydligt var jag varit och putsat och vad jag har kvar. Måste säga att det är ett riktigt skitgöra och en timme i kuvösen så behövs det en skrapa för att hitta plankpojken. I simglasögon och ansiktsmask får jag lite smålängtan tillbaka till Japan...känner mig dock som en riktig grovbyggare, som varken har tid att känna in rummet eller måla lite på rundstavar :o))

söndag 3 juli 2016

En gnutta Provence i arbetsrummet


Lite bygge har det blivit i helgen. Snart kommer det börja dimpa in sommargäster i huset och då kan det inte ligga en massa färdigmålade listhögar i alla hörn! Rummet är klart...äntligen...listerna och dörrfoder har kommit på plats!

 
 
Fick lite backning av chefen, han tycker att garderobsdörren är lite väl luftig...betänkligt luftig till och med, med tanke på ordningen i garderoben ;o) Plankpojken har haft många planer som alla har förkastats av farsan och chefen...dom är liksom alltid två mot en..

 

Passade därför bra att sätta igång när farsan är ledig några dagar och chefen är ute och jagar svalor. Blir franskt och lantligt, farsan har fått ta del av planen och kallar den för lantgårdsdörr...fransk lantgård! Ska inte berätta mer innan dörren är klar men kan avslöja att den blir underbart blå, målad med Chalk Paint. Mina tankar går till Provence och vad passar väl bättre i ett arbetsrum! 

 

Avslutade denna vecka med att städa huset och ta in lite kvistar från trädgården. Lite goda ostar till middag och soffhäng står på schemat! Hoppas på att byggenergin kvarstår till kommande vecka. Almedalsvecka med mycket politik, fotboll och Tour de France kan sätta lite käppar i hjulet för en framgångsrik byggvecka :o)