onsdag 6 januari 2016

Dags o lämna soffan!

Julen kom och gick, 2015 blev 2016 och plankpojken har inte gjort ett skvatt! Legat i soffan, pillat mig i naveln och läst böcker, hela ledigheten! Senaste dagarna har det blivit både hockey och Tour de Ski, husbygget däremot har stått still! 


Dags att kliva ur soffan och göra lite nytta innan vardagen sätter igång! En sista godsak från julbordet, som jag faktiskt gjorde om i veckan. En gratinerad kålrot! Bakade den mjuk i foliepapper, på med senapsgratinering och ströbröd! En riktigt god delikatess blev det, som komplement till skinkan på julbordet.


Började betsa trappan till vinden under uppesittarkvällen. Såhär några veckor senare har de torkat ;o) och jag kunde stryka på halkskyddet! 


Lite dagsljus behövde jag få för att få lite ny energi till bygget! Lite skogsarbete ger riktig boost och som sagt, huset behöver värmas upp nästa vinter också...känner dessutom viss panik kring trädgården och formandet av en björkdunge...


Som kvällspass började jag och chefen restaurera nya dörren till biblioteket. Lös färg ska borstas bort med stålborste och det var ungefär det dagen räckte till. Fortsättningen ska jag sova på, ett vet jag och det är att dörren inte ska målas! Den är vacker som den är :o)