lördag 28 november 2015

Göra rätt på en gång!


På sju år har kojan blivit en stuga, stugan ett hus och snart blir det en mindre herrgård med både bibliotek och kontor! Under byggåren har plankpojken lyxat till det med semester då och då...ganska ofta till och med :o)


Och medans plankpojken är på semester brukar farsan och chefen slita på! Även denna gång, muren i blivande kontoret har fått ny färg och farsan har sänkt taket under sängen där det ska installeras spotlights! Allt var inte som det brukar då plankpojken kom hem från färdernäslandet. Denna gången hade farsan lämnat en del ogjort för ett godkännande av plankpojken...hade det varit för ett par år sedan så hade detta tak sänkts minst tre gånger :o) Inget mer göra om och göra rätt på detta bygge...



Drastiska åtgärder krävs på bygget!

Har hunnit skryta om att jag kommer att ha en varm stuga i jul och lite höstledigt från byggande...det går sådär! Farsan han fortsätter att riva och fixa i blivande vardagsrummet denna gång!


 Det blev inget pyntande inför första advent denna lördag...det blev storstädning. Farsan och chefen har nämligen gjort sitt bästa för att sprida ut sågspånen jämnt fördelat över hela huset! Drastiska åtgärder krävs nog för att få farsan att ta lite ledigt! En julkalender med Saunaöl till farsan kanske kan köpa plankpojken lite adventsro :o) Välkommen december och julefrid!


söndag 8 november 2015

Firat fars dag och bunkrat upp för vintern!


Plankpojken har haft fullt upp på jobbet ett tag och har inte gjort ett endaste handtag med huset! Farsan däremot har lagt blivande verandan i vintervila. Det som blivit klart under hösten har nu skyddats med husets gamla fönster och ytterdörr. Dessa byts ut i vår när verandan görs klar :o)


Eftersom det var fars dag idag bjöd plankpojken på lunch! Farsan fick välja och självklart blev det karelsk stek...och eftersom det var fest slapp farsan grönsakerna ;o) Som sig bör enligt gamla traditionen!



Annars har denna dag tillbringats med så få knop som möjligt! Med oväntat besök från storstaden blev denna helg riktigt trevlig :o) Det enda produktiva som gjordes var att plankpojken burit in vinterns ved till sovrummet! Ska så konstruera en hiss till balkongen innan nästa vinter! Med en brasa och god bok ska denna söndag avslutas! Dags att gå i ide och vakna upp i mars konstaterar chefen!