söndag 8 februari 2015

Plankpojken sover i sovrummet igen :0)


Då är trappan byggd upp till övervåningen och plankpojken får än en gång överge soffan :0) Varken finska eller svenska matematikkunskaperna räcker till om vi ska addera antalet gånger vi gjort trappan! Nu är den på plats och färgen divideras det skarpt om på bygget. Vi får se vem som går vinnande ur striden :0)


Självklart tar vi vara på all yta i blivande kontoret! Pärmarna har fått en måttanpassad låda och en garderob får vi också in :0) Chefen är mer än nöjd efter inspektionen!


Raput yläkertaan on valmistunut ja lautapoika saa jälleen kerran sanoa näkemiin sohvalle :0) Joka milli käytetään hyväksi ja rappujen alle on rakennettu komero ja laatikko. Pomo on taas hyvin ylpeä työmiesten kovasta työstä ja hienosta tuloksesta :0)


torsdag 5 februari 2015

Även gamla gubbar går att lära om!

Farsan har under bygget blivit känd för att lova stort och brett! Inte så sällan har plankpojken blivit besviken över att planerna ändras och saker sällan blir klart i tid! O den "sista versionen" av trappa har tagit tid och tar tid! Men det är klart...det ska göras väggar, det ska planeras och det ska byggas noggrant! För måste säga att hantverket är riktigt snyggt...här behövs ingen lappande latexfog i hörnen! Efter att farsan hela veckan har lovat att jag kanske får sova i sängen nästa dag...ändrade han byggplan igår...för även i år får jag sova i min säng på julafton, det kunde han garantera ;0)


Rappu on vieläkin tekeillä ja komea tulee. Kittiä ei tarvita paikkaamiseen yhtään :0) Faija on luvannut koko viikon että "huomenna ehkä jo pääsee makuuhuoneeseen nukkumaan". Eilen faija totesi naureskellen, että ehkä ei huomenna, mutta kyllä jo jouluksi pääsee :0))



tisdag 3 februari 2015

Nu bygger vi igen :0)

Vi är högst levande här på bygget, alla tre...chefen har dock gått i vinterdvala och plankpojken och farsan planerar för ett liv efter bygget ;0) Måste nog säga att luften gick ur plankpojken när jag kom hem från semestern och insåg att trappan till övervåningen saknades igen! Farsan ville göra om, göra bättre och framförallt, bygga trappan så att man slipper riva hela huset om man någon gång vill bygga om trappan :0) 


Vi har räknat, på finska och på svenska ovh konstaterat att det måste vara femte trappan som byggs nu...och garanterat den sista...påstår farsan...plankpojken och chefen är lite mer ödmjuka och tänker...kanske en trappa till...nån gång...


Lite otur har vi haft, först låg plankpojken däckad i influensa och sedan blev farsan sjuk. Nu är vi på banan igen och trappan är på gång. Skojade med farsan och sa att det är klart att det är trevligt att få sova i sängen på julafton, en dag till om året skulle inte skada :0) Farsan har lovat att jag ska få komma tillbaka till min säng...redan till midsommar ;0)


Raksalta on ollut hiljaista vähän aikaa mutta hengissä ollaan..lomien ja flunssien jälkeen ollaan taas saatu haalarit jalkaan! Rappusta rakennetaan viidettä kertaa ja tällä kertaa on faija luvannut että on viimeinen kerta :0)